ورق روغنی

ضخامت
عرض
برند
محل تحویل
30
۱۲۵
فولاد غرب st12
انبار سپند
30
1
فولاد غرب st12
انبار سپند
50
۱۲۵
الماس
انبار سپند
60
۱۲۵
فولاد غرب sscs
انبار سپند
60
1
الماس
انبار سپند
80
1
الماس
انبار سپند
90
125
فولاد غرب st12
انبار سپند
90
1
الماس
انبار سپند
1
1
فولاد غرب sscs
انبار سپند
1
2*1
چین
انبار سپند
1
116/5
الماس
انبار سپند
1
118
الماس
انبار سپند
1
125
فولاد غرب sscs
انبار سپند
1/20
2*1
چین
انبار سپند
1/20
125
الماس
انبار سپند
1/20
125
فولاد غرب sscs
انبارسپند
1/40
125
فولاد غرب sscs
انبار سپند
1/5
2*1
چین
انبار سپند
1/5
1
الماس
انبار سپند
1/5
1
فولاد غرب st12
انبار سپند
1/5
125
فولاد غرب sscs
انبار سپند
1/5
125
فولاد غرب st12
انبار سپند
2
1
فولاد غرب sscs
انبار سپند
2
125
فولاد غرب sscs
انبار سپند
3
اسیدشویی
فولاد غرب stw22
انبار سپند
3
اسیدشویی
فولاد غرب st37
انبار سپند
ورق روغنی

ورق روغنی و کاربرد آن

ورق‌ آهنی یکی از کاربردی‌ترین مقاطع فولادی است و انواع مختلف آن در صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارند. یکی از انواع ورق روغنی که طی فرایند نورد سرد تولید و به بازار عرضه می‌شود، ورق روغنی نام دارد. به دلیل بهره‌گیری از روش نورد سرد در تولید این نوع ورق آهنی، در بازار تجاری به این محصول ورق سرد نیز می‌گویند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به ورق روغنی بپردازیم و ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای این محصول را مورد بررسی قرار دهیم؛ اگر شما نیز علاقه‌مندید تا درباره این محصول اطلاعاتی به دست آورید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

ورق روغنی چیست؟

برای تولید ورق‌های آهنی از دو روش نورد گرم و نورد سرد استفاده می‌شود. به ورق آهنی تولید شده طی فرایند نورد گرم، ورق سیاه و به ورق آهنی تولید شده طی فرایند نورد سرد، ورق روغنی گفته می‌شود. در فرایند نورد سرد، پس از اینکه تولید محصولات در دمای بالا به پایان رسید و دمای ورق‌های آهنی کاهش یافت، با استفاده از غلتک‌های نورد سرد، شکل‌دهی به ورق‌های آهنی آغاز می‌شود. در این مرحله در دمای کمتر از دمای تبلور، غلتک‌های نورد سرد را از روی ورق‌های آهنی عبور می‌دهند تا ورق‌ها به ضخامت مدنظر برسند. پس از اینکه فرایند تولید نورد سرد به پایان رسید، سطح ورق‌های آهنی را روغن‌کاری می‌کنند تا این محصولات در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم شوند. از ورق‌های روغنی در ادامه به‌عنوان پایه ساخت ورق‌های گالوانیزه نیز استفاده می‌شود.

 با استفاده از این روش، ورق‌های سرد یا همان ورق‌های روغنی، با ابعاد دقیق‌تر تولید می‌شوند و مقاومت و انعطاف‌پذیری آنها نیز افزایش پیدا می‌کند. از دیگر ویژگی‌های این نوع ورق‌های آهنی می‌توان به توانایی شکل‌پذیری بالا، سطح زیبا و براق، استحکام مطلوب و سختی بالا اشاره کرد.

کاربردهای ورق روغنی در صنعت

باتوجه‌به اینکه ورق روغنی دارای ویژگی‌های مطلوب و منحصربه‌فردی است، از این مقطع فولادی در تولید بسیاری از محصولات در صنایع مختلف استفاده می‌شود. لیست برخی از کاربردهای ورق روغنی به شرح زیر است.

مبلمان و صندلی‌های فلزی

یکی از پرکاربردترین وسایل در ادارات، دفاتر اسناد و…، مبلمان و صندلی‌های فلزی هستند. کشوها و مبلمان فلزی ازجمله وسایلی هستند که در هر دفتر یا اداره‌ای می‌توانید مشاهده کنید. معمولاً متریال اصلی تولید مبلمان و صندلی‌های فلزی، ورق روغنی است.

لوله اگزوز

در تولید لوله اگزوز انواع خودروها نیز از ورق‌های روغنی استفاده می‌شود.

کمدهای فلزی

کمدهای فلزی نیز از دیگر لوازم اداری هستند که در اغلب مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات مورد استفاده قرار می‌گیرند و از ورق روغنی تهیه می‌شوند.

ساختمان‌سازی

یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمان‌سازی، ورق روغنی است. از این نوع ورق آهنی در صنعت ساختمان‌سازی در ساخت پروفیل‌های ساختمانی و ساخت درب و پنجره استفاده می‌شود.

خودروسازی

ادامه حیات صنعت خودروسازی بدون استفاده از ورق‌های روغنی ممکن نخواهد بود؛ زیرا این ورق آهنی به شکل گسترده‌ای در تولید و ساخت بدنه خودرو و قطعات مختلف آن کاربرد دارد.

لوازم خانگی

بدنه بسیاری از محصولات مورد استفاده در خانه و آشپزخانه از جنس ورق روغنی است. ازجمله لوازم خانگی که بدنه آنها از ورق‌های روغنی تهیه می‌شود، می‌توان به یخچال، فریزر، مایکروفر، اجاق گاز، رادیاتورها، کابینت‌ها، یراق‌آلات و… اشاره کرد.

برخی دیگر از کاربردهای ورق‌های روغنی

  • تابلوسازی
  • تجهیزات روشنایی
  • ساخت اجزاء و قطعات کشاورزی
  • ساخت انواع قطعات صنعتی
  • تولید ماشین‌های چمن‌زنی
  • تولید تانکرهای مناسب آب و سوخت
  • جعبه‌ها و ظروف مخصوص
  • ساخت طبقه و قفسه

انواع ورق‌های روغنی

ورق‌های روغنی بر اساس عملیات حرارتی به‌کاررفته در هنگام ساخت و آلیاژهای مورد استفاده در ساختار خود به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که متداول‌ترین و کاربردی‌ترین انواع آن، ورق معمولی St12، ورق نیمه کشش St13 و ورق فوق کشش St14 نام دارند؛ در ادامه این سه نوع ورق روغنی را به‌تفصیل مورد بررسی قرار می‌دهیم. از دیگر انواع ورق‌های روغنی می‌توان به ورق‌های ضدزنگ QSTE و ورق‌های ضدسایش EK2 اشاره کرد.

ورق معمولی St12

ورق معمولی St12، دارای انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری فوق‌العاده‌ای است و از این رو، در صنایع مختلف مانند ساختمان‌سازی و… به کار می‌رود. با توجه ‌به اینکه ویژگی خاص، به این نوع ورق آهنی، ورق کششی نیز می‌گویند. ورق کششی دارای تاریخ انقضای طولانی و مناسبی است و می‌تواند بیش از دو سال کاربرد داشته باشد. در صنایع مختلف برای ایجاد حالت مدنظر در محصول، ورق کششی را تا 45 درجه خم می‌کنند.

ورق نیمه کشش St13

ورق نیمه کشش St13 به‌نسبت ورق معمولی St12 از تاریخ انقضای کوتاه‌تری برخوردار است؛ اما قابلیت کشش آن بسیار بالاتر است و می‌توان برای ایجاد حالت مدنظر در محصول، ورق نیمه کشش را تا 90 درجه خم کرد. از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توان به قابلیت جوش‌پذیری مناسب و مطلوب اشاره کرد.

ورق فوق کشش St14

ورق فوق کشش St14، ساختار بسیار انعطاف‌پذیری دارد و از این رو، می‌توان از آن در صنعت خودروسازی استفاده کرد. ورق فوق کشش می‌تواند به طور کامل خم شود و تاریخ انقضای آن نیز حدودا 8 ماه است.

ابعاد ورق‌های روغنی

ضخامت

ورق‌های روغنی در محدوده ضخامت 0.35 تا 3 میلی‌متر تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

عرض

عرض استانداردی که برای ورق‌های روغنی در نظر گرفته شده است، چیزی بین 100 تا 125 میلی‌متر است.

طول

از نظر طول محدودیتی در تولید ورق‌های روغنی وجود ندارد و شما می‌توانید بر اساس نیاز خود، طول ورق آهنی مدنظر را تعیین نمایید.

تولیدکنندگان ورق‌های روغنی در ایران

با توجه ‌به کاربرد گسترده ورق‌های روغنی در صنایع مختلف، می‌توان این محصول را محصولی کلیدی و استراتژیک در صنعت ایران دانست. از این رو، تولید ورق روغنی در داخل کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است و کارخانه‌های داخلی تلاش دارند تا با تولید این محصول به میزان کافی، صنعت ایران را از واردات مقاطع آهنی بی‌نیاز کنند. ازجمله تولیدکنندگان ورق‌های روغنی در ایران می‌توان به فولاد مبارکه اصفهان، شرکت صنایع هفت الماس، کارخانه فولاد غرب، شرکت صنایع آهن و فولاد درخشان اراک و… اشاره کرد.

استعلام قیمت و خرید ورق روغنی در شرکت فولاد سپند باستان

شرکت فولاد سپند باستان، یکی از برترین عرضه‌کنندگان مقاطع فولادی در کشور است و تلاش دارد تا با ارائه خدمات باکیفیت، نیازهای مشتریان عزیز را به بهترین شکل ممکن برطرف نماید. شما می‌توانید با مراجعه به بخش‌های مختلف وب‌سایت سپند باستان، محصولات مختلف حوزه فولاد را مورد بررسی قرار دهید و محصولات مدنظر خود را خریداری نمایید. برای استعلام قیمت و اطلاع از شرایط خرید محصولات مختلف، تنها کافی است تا با شماره‌های 09121106146 یا 02156542801 تماس حاصل فرمایید. کارشناسان سپند باستان همواره آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستند و در صورت نیاز به مشاوره تخصصی می‌توانید با شماره‌های سپند باستان تماس بگیرید.